nuffnang

Ahad, 8 Februari 2015

adik accident.

Hi.. dah beberapa hari saya tak menulis sebab kekangan masa. Hari ni.Alhamdulillah dapat menulis semula. phew... lega rasa.. mana tak nya, selagi tak dapat coret sesuatu Kat blog,selagi tu rasa tak kena. Sebabnya,banyak cerita Aniq yang nak diceritakan,tapi tak tertulis apa pun.

Tapi hari ni,bukan saya nak story pasal Aniq ke apa. Ni pasal pak su Aniq yg juga adik bongsu saya. Dia baru je accident semalam. Masa tu tengah hari, dia nak balik dari kerja..

Rasanya tak sanggup nak story panjang pasal ni. Sebab saya masih bersedih. Adik sekarang dah ada Kat rumah saya. So far sekarang umy saya jaga, saya belum jaga lagi sebab rasa tak sanggup. Bayangkan, nak pandang dia pun saya tak boleh.. bukan takut tengok dia,tapi takut air Mata ni mengalir tak berhenti. Aniq pulak, dia dah tak kenal pak su dia. Muka adik saya bengkak teruk. Mulut,gusi & lidah berjahit. Sebab tu Aniq takut. Padahal dia paling manja dengan adik saya ni. Kesian sangat tengok. Nangis² Aniq bila ternampak pak su dia. Saya lagi lah,nangis sama. Tapi sebab sedih.

Hari isnin,umy saya start kerja balik. Lepas ni, turn saya jaga adik. Hope saya kuat untuk jaga dia. Kena kuat lah,sedangkan tuan punya badan pun ok je. Redha je,benda dah jadi. Tapi inilah, perasaan seorang kakak. Segala apa jadi pada adik², kakak ni lah yang kadang terlebih sedih dari si mangsa. Tak sanggup nak tengok adik² kesusahan, kesakitan.

Ya Allah,ampunilah dosa adik ku & kami semua. Bantulah kami dalam menghadapi ujian-Mu.

Adik masih belum boleh makan. Tak boleh bercakap juga. Saya tak tahu nak buat apa,sebab hospital bekalkan ubat pil sedangkan adik x boleh nak menelan apa² pun. Terpaksa cairkan pil,bagi minum. Tapi ada yg dia tak mampu nak makan sebab teruk sangat rasanya. So, my umy tak bagi sebab risau dia muntah. Kalau muntah kang terbuka jahitan macam mana kan? Allah,saya tak faham kenapa diorang tak tahan je adik kat wad n kenapa bekalkan ubat pil sedangkan mulut,gusi n lidah si adik ni berjahit. Dah rupa macam tu, dah tentu tak boleh nak makan kan?

Kami bukan orang senang,kalau ada duit,saya bawa adik ke hospital swasta.  Tak sanggup nak terus cerita. Saya cuma harapkan adik saya cepat sembuh & sihat macam sebelum ni..

P/s: sorry kawan², tak dapat nak attach gambar adik Kat sini. Takut korang pun terbayang - bayang nanti. Sebab teruk lukanya tu.. minta tolong doakan kami ye.. terima kasih...

5 ulasan :

Puan Kutu berkata...

Ujian bulat keluarga syaz..yg membaca turut bersedih..akk simpati n semoga cepat sembuh..banyakkan bersabar ye

Azizah Green Line berkata...

Sabar ye syaz. Moga adik syaz cepat sihat. Jijah pernah merasa bila suami jijah excident motor dulu. Tp nasib jijah nurse. Jijah la cuci semua luka2 dia dulu. Kalau ikutkan mmg teruk bengkak dia dulu. Ngeri bila pikirkan blk

iryanty ahamad berkata...

semoga adik syaz cepat sembuh..bila baca artikel nie..pelik juga kenapa tak kena tahan wad..teruk tu kalau dah berjahit lidah bagai...nie adik syaz yang ambil lesen dengan syaz ke..sabar yer syaz...alahan syaz dah ok belum..take care k dik

Aisya A. berkata...

semoga dipermudahkan semuanya.. and get well soon Pak Su Aniq.. huhu

QasehnyaRania berkata...

smga cepat sembuh
in shaa Allah smga Allah permudahkan semuanya..

ciksu bab xcident ni mmg.. entah la mmg akan teringtkan arwah adik.. 21/3/2015 ni genap 3 tahun dah..