nuffnang

Khamis, 10 Disember 2015

Panuba Inn Resort, Tioman, Pahang

Assalamualaikum..

hari ni dah khamis. Asal dah nak dekat hujung minggu, mak buyung ni dah tak sabar nak berjalan, walaupun sedar diri yang dah tak kuat sangat nak berjalan. Jemu rasanya dok terperap kat rumah. Padahal sebelum-sebelum ni, tak pernah heran nak keluar. Lagi diajak, lagi tak nak. Best lagi dapat tidur kat rumah.

Dok mencari-cari idea nak berjalan mana, ternampaklah orang ramai sangat share pasal tempat yang cantik ni kat FB. Mak oii, cantiknya.. Mentang-mentang kita dah bertahun tak datang Tioman, tak sangka dah ada tempat yang cantik  macam ni. Terus rasa nak pergi. Tapi tak boleh la.. Dalam dok tak daya bawa perut ni, mana boleh nak naik bot ke feri yang jauh macam ni. Takut mabuk teruk je. Naya sampai sana, tak boleh buat apa. Melepek je,. Lagi pun sekarang musim tengkujuh. Perjalanan ke sana agak berbahaya la sikit. Biasanya perjalanan ke sana akan ditutup bermula bulan 11 hingga bulan 2 tahun depan. Kadang ada juga bot besar, feri ataupun bot laju yang masih ambil penumpang masa musim ni, tapi untuk berhati-hati, elakkan lah ye perjalanan waktu ni. Takut ombak besar je.  Cuma kalau ikutkan tahun ni, nampak laut macam ok je. rasanya tak ada masalah kalau nak berjalan ke sana.

Meh nak tunjuk kat korang gambar-gambar tempat ni. Insya Allah saya pun  nak pergi nanti bila ada kelapangan rezeki.  Tunggu anak besar sikitlah, baru boleh.bagi yang ada plan nak bercuti, tapi tak tahu nak kemana, cuba ushar tempat ni, mana tau berkenan.. Cantik tau!













2 ulasan :

najwa zahid berkata...

kaw. yg cntik dan selesa. rasanya x rugi pergi

azizah green line berkata...

cantiknyaa! tak teringat tioman kat pahang..hehe