nuffnang

Jumaat, 7 Mac 2014

Hantu Farmville

Haa...nak tanya ni, siapa yang suka main game? Tak kiralah game apa pun?? Biasanya jenis game apa yang korang main? Macam yang dulu tu candy crush la, guess the emoji la. Banyak game yang best2 kan?? Saya main yang emoji tu, tapi tak main pun candy crush. Takut jadi ketagih gegula..hehe..*yela tu kan...*

Walaupun dah berlambak game sekarang ni yang popular, tapi saya tetap tak boleh nak lupakan game yang saya main dari zaman bujang dulu. Apa lagii...Farmville la.. Adoii..memang tak boleh nak lupa. Asal buka facebook je mesti nak main. Tapi selalunya saya biarkan aje, buat2 tak nampak. Tapi semalam la.. Ntah kenapa gatai pulak tangah pi bukak. Dah sekarang nak buka farmville aje..




Sebenarnya saya ada sejarah dengan farmville yang memang tak kan saya lupakan sampai bila2. Insiden yang paling memalukan, yang paling bengang nak ingat. Kes nya masa tu saya baru kawen, tension2, boring2 saya pun main farmville. Alih2 dok syok main tu, saya terinvite mak mertua main game tu jugak. Adoii makkk....malunya denn.... Mujur mak mertua saya tak marah,cuma pesan la jangan invite orang main game. Sebab kalau orang lalai, tertinggal ibadah ke apa, kita dapat saham dosa sekali.. Fuhhh~ ngeri dengar.

So, sampai sekarang ni saya masih ingat lagi kata2 mak mertua saya tu. Asal tengok farmville je mesti ingat. So, tak ada lah saya nak invite orang dah. Orang pulak yang  rajin invite saya main game. Saya tak mo lah main game banyak2, kang apa kerja pun tak jalan.

Saya suka sangat main farmville ni bukan apa, saya kan suka pokok. Game ni kan main tanam2 pokok. Tu yang jadi suka sangat. Masa awal2 dulu habis semua orang saya pengaruh main farmville ni. Hubby saya pun jadi jiran saya dalam farmville ni..hahaha... lama2 dia bosan. Dah tak mo main dah sekarang..kihkihkih..  Sekarang dah tanam pokok betul2 dah tak minat sangat la nak   menghadap  farmville macam dulu. Kalau dulu tiap 4 jam sekali wajib jenguk, kononnya takut pokok tu mati..hehe

Ni kebun saya...... banyak dah pokok mati sebab dah lama tak jenguk. Kalau dulu nampak je macam ni sedih je memanjang, sekarang tak heran sangat dah..  Main dengan Aniq 10x lagi best tau.....




4 ulasan :

Fiza Rahman berkata...

Dulu memang rajin main ni. Tapi skang kebun saya tu dah lama terbiar.

Pha Is berkata...

kat usm ni kalau application gb kena block.. so mmg x layan la farm vill ni..

Aisya A. berkata...

game yg ini sy tak main tp kalau candy crush sy suka. hehe

QasehnyaRania berkata...

betul tu candy crush saya x main.
farmville dgn lagi satu yg cafebtubsy main.
paling syok bila tanam pokok dpt hasil kan.haha.kalau la betol betol dh jadik petnai moden dh kita ni. hihi.

yg cafe pulak bab baking dan memasak.wah syok gile..

tp dh lama x jenguk.huhu.lupa dah