nuffnang

Jumaat, 7 November 2014

Catalyst vs _______________

ok.. tajuk kat atas tu agak berdebar sikit ye.. jangan risau kawan2.. Sya bukan nak kondem produk lain ye..tiap2 produk ada kehebatan tersendiri. kita kena akui tu. bukan hanya ada satu produk yang bagus kat dunia ni. ada banyak. cuma yang paling bagus tu tak tahulah kan..tak  boleh nak kata sebab ada sesetengahnya memang serasi dengan kita, ada juga produk yang kurang sersasi. tapi bukanlah bila tak serasi maknanya brand tu semua tak bagus..

sambung lagi. ramai customer yang tanya sya , apa beza catalyst dengan produk lain? sya pun selalu tertanya-tanya juga. apa beza? catalyst ni sama je ke macam produk lain kat pasaran? lepas dah sembang-sembang dengan stokis ida hana, barulah sya nampak apa yang bezanya. meh sini kita baca. sya listkan sikit ye..

1. catalyst ni target utama dia bukan untuk kecantikan. yelah, kalau korang perasan, banyak lambakan produk putih sana sini kat internet. ramai orang kejar nak putih. yang dah putih pun nak putih lagi. sampai nama produk pun ada kaitan dengan putih-putih. ehh..jangan salah faham. bukan sya kata yang putih2 semua tu tak bagus. bagus tak bagus kena tengok ingeridient dia k..catalyst  tak sama macam ni semua. sya tanya kak ida, kenapa produk catalyst tak ada yang utamakan nak putih segala. paling kuat pun, cerah & nampak pinkish macam tu.. dia kata, bos kata dia buat lebih pada nak jaga kesihatan. bila badan sihat, automatik kulit kita pun cantik, berseri. bukanlah sebab putih semata. nanti putih2 pun pucat aje tak cantiklah kan?? yang catalyst ada untuk jaga kecantikan kulit, supaya halus mulus,cerah sekata. kata doktor, pencerahan yang selamat adalah yang hanya naik 2 step dari warna kulit asal. kalau lebih, dah tak selamat. maknanya produk tu dah boleh pi buang.mesti ada kandungan bahaya.

yang no 2 pula yang membezakan catalyst dengan produk lain ialah, setiap set yang kita nak tu tak sebanyak macam set brand lain. kalau yang lain tu untuk tulang satu, untuk kulit satu,vitamin sekian lain,untuk itu lain, ini lain. sekali kira dah berapa kat situ. lagi pun , berapa orang yang mampu nak makan sebanyak-banyak tu? yang rajin, baguslah.yang tak rajin? rugi.. kesian tau..walaupn tak mahal mana setiap satu, tapi kalau dah sampai 6 item sekali jalan, banyak juga nak keluar duit. tak termakan pulak, lagilah sayangnya. beza dengan catalyst, set yang paling banyak pun, set skincare dengan set berpantang 'jamuless'. set skincare ni ada 6 ietm. biasalah, kalau skincare memang banyak stepnya. tapi dengan set ni yang tahan 3 bulan, tak adalah terasa apa sangat pun. kira sama harga je dengan skincare yang kat pasaran. kualiti pun bagus.yang set berpantang, tu bukanlah set yang sebenar-benar yang catalyst keluarkan untuk tu. tapi boleh guna dalam pantang untuk orang yang prefer jamu less. takut baby panas ke apa kan..set yg ni paling banyak pun 5 item je.itu pun sebab ada vco liquid & vco softgel. kalau softgel saja, atau liquid saja, jadi ada 4 jela dalam set tu. kalau nak basic ada 3 je.. punyalah sikit set dia. tapi kalau orang yang kurang rajin nak makan itu ini sampai 5-6 item, sesuai sangat lah set  ni.

perbezaan no 3 ialah harga adalah mengikut kemampuan. contohnya, vco asli dengan vco argan,delima aprikot harga adalah berbeza. vco asli baru rm40. yang argan ,delima, aprikot rm65. so, ikutlah kemampuan. semuanya pun jaga kesihatan dalaman & luaran. dari hujung rambut sampai hujung kaki. cuma apa bezanya, apa yang kita nak fokus.macam argan fokus pada kulit. argan semua orang tau untuk kecantikan kulit..yang delima bagus untuk warga emas atau ibu mengandung. aprikot bagi yang nak jaga kesihatan, elak kanser dan sebagainya. sama juga dengan item yang untuk kulit. ada colla c, collagen, ambience. pelik kan? kenapa ada 3 benda sama? semua untuk kulit. tapi yang bezanya adalah harga.. colla c baru rm59.90, yang collagen primeum rm119.80 yang ambience rm259.00.. colla c adik beradik collagen. tapi dia kurang sikitlah dari collagen. sesuai sangat bagi yang nak jaga kulit, tapi dalam bajet yang agak simple gitu.. collagen ni standart..harga pun agak2 sedang2.tak murah sangat, tak mahal sangat. yang ambience harganya memang agak mahal. tapi kandungan dia super power.. 6X GANDA dari kandungan collagen biasa. yang ni warga emas sesuai sangatlah. hilang sakit lutut,sendi semua. yang ambience betul2 super power.

yang ni antara 2 perbezaan yang ketara pada catalyst dengan produk lain. setiap satu tu sebenarnya dah complete set. contohnya vco. kalau ambik vco argan ke vco delima ke semua dah ada situ. untuk kesihatan, untuk kulit. complete. dah tak payah pening nak ambik untuk kulit lagi. tapi kalau ada bajet lebih, nak yang penjagaan khusus untuk kulit, silakan lah pilih nak colla c ke collagen ke, ambience ke.. tiga2 untuk kulit.kasi kulit cerah, halus, pinkish gitu. yang beza dari segi ingridient dgn harga jela.ikut kemampuan.

sekarangdah nampak kan apa bezanya catalyst dengan yang lain? kalau dulu rasa sama je dengan lain2 tu. orang buat produk kecantikan , kita pun nak buat..kan???tiru la tu..sebenarnya tak.. catalyst tak tiru pun..ok..dah puas menaip ni.. nak rehat pulak. hari ni 1st day train Aniq untuk free diapers. penatttt...tapi setakat ni kesabaran tinggi lagi..haha..nanti kita cerita lain ye yg ni..

sesiapa yang nak dapatkan produk catalyst, silalah pm/wechat/whtaspp sya kat 013-985 5875 ye.. kawan2 area keratong , muadzam shah semua, boleh dapatkan by hand. kita c.o.d je.. senang tak payah pos dah..  nak cari kat fb pun boleh.. klik sini ye....pm je, nanti sya balas k..bye2 cayang semua..mmmuahh..

3 ulasan :

Puan Kutu berkata...

Insyaallah klu produk berkualiti,pasti ramai yg mencari..:)

QasehnyaRania berkata...

blom pernah tru catalyst lagi.
betl tu skrg ni byk betul produk utk putih..

ziezah.com berkata...

mmg banyak produk terdapat di pasaran skrg.. kena bijak mencari