nuffnang

Jumaat, 21 Februari 2014

dating kat kolam..

Sebenarnya entry ni bukan nak cerita pasal tempat-tempat dating yang menarik. Tapi cerita pasal hubby saya yang nak ajak saya dating.

Baru-baru ni my hubby tanya saya. " Ayang suka memancing kan?" Saya jawab ye, sebab saya memang suka memancing. Hubby cakap "nanti kita cari tempat memancing yang best nak?". Saya dah pelik. Setahu sayalah hubby saya ni tak suka memancing, dah tu kenapa tiba-tiba nak pergi memancing?. "Ayang kan suka memancing, kita pergi, ayang pergi la pancing ikan, abang temankan aje" katanya..

Laa...gitu ke rancangannya..hehe.."baik tak payah, ayang bukan tak pandai sangat pun, selalu kan ayang pergi dengan uda.." *uda tu adik lelaki saya* "dah terbalikla ni, selalu wife pergi temankan hubby dia pergi memancing, ni hubby nak teman wife memancing pulak?? pelik orang nanti" kata saya pulak sambil gelak-gelak.  " tapi abang takut mata kail tu, kang kena orang" tu jawapan hubby saya. saya gelak aje la, memang tahu dah dia takut pasal tu.

Nampaknya hati saya yang berbunga-bunga nak pergi memancing tadi dah layu dah. Nampaknya kitorang pergi kolam tak payah memancing, pergi tengok ikan aje la..kihkihkih.. Saya ni bukan pandai memancing sangat, kalau ada adik saya tu barulah rasa yakin sikit. Dia memang teror bab pancing menacing ni.. Saya tukang ikut je..

21 ulasan :

nana liena berkata...

hehe.sweetnya.. biasanya lelaki yg gemar memancing ni akak pula..hehe..

Sya Nadia berkata...

haa..itulah pasal..sy pun pelik tu..hehehe

Ibu Lala berkata...

Hubby akk pun suka memancing. Akk nak temankan pun x minat. Rs cam buang masa.

Tq singgah kat blog akk.

izan mama mia berkata...

hubby akak pon sk mancing ikan... tp akak tak suka sbb kn tgg lama..bored

Sya Nadia berkata...

sama2 kak lala.. kalau xnk bosan, nmpaknya akk kena belajar memancing jugalah..baru happy..heheh

Sya Nadia berkata...

biasanya prempuan mmg xsuka memancing kan..tp sy suka mybe sbb dah terbiasa dr kecik abah bawak ktorang memancing..

Nieda ramly berkata...

sama hobi dgn suami akak.....makan ikan free selalu lah ya

Aisy Nasiha berkata...

Haha.. mmg terbalik ni. Suami temankan iateri memancing ya. Jarang didwngar ni. Tapi kira sporting la suami macam tu. Niat baik tu dah ok...

Sya Nadia berkata...

ala..dulu2 je rajin mmg mkn ikn free je..skrg dah ada ank kecik, beli aje la..

Sya Nadia berkata...

itula kak AN..sy sendiri pun pelik mendengarnya..kihkihkih

Puan Kutu berkata...

terbalik pulak ye..apa pun nmpk sayangnya tu sanggup nk teman isteri memancing walau tak minat.hehe

Sya Nadia berkata...

dia mmg suka je nak temankan..dah bnyak kali dia ajak, tp sya xmo la kalau dia xminat kan..kng bosan..

Mia Liana berkata...

nasib husben mis x minat mancing...

Mia Liana berkata...

typo... *mia

QasehnyaRania berkata...

tebalik.
sy ciksuami yg suka mancing.hihi

Ayu Zan berkata...

saya laki bini xsuka mancing. teringat dulu..arwah abah suka sgt memancng..

Mimi Azirah berkata...

bestmye...dh lama tak ikut sumai memancing..die bz keje..

Sya Nadia berkata...

@Mia Liana mujurlah tak minat, kalau tak mesti kak mia dah kena heret p teman memancing..hehe

Sya Nadia berkata...

@QasehnyaRania biasanya mmg lelaki yg suka memancing kan..tp ni mmg lain..kihkihkih..

Sya Nadia berkata...

@Ayu Zan saya dapat minat ni dari abah syalah, selalu bawa kitorang adik beradik..

Sya Nadia berkata...

@Mimi Azirah Kak mimi pun minat juga ye??