nuffnang

Isnin, 17 Februari 2014

Set Berpantang 'Jamuless'

Rasanya sebelum ni macam ada saya buat entry pasal set berpantang dari catalyst. Tapi pelik la, cari-cari tak jumpa pulak. Tersangkut kat mana-mana ke? Memandangkan saya tak jumpa yang lama tu, saya nak tulislah yang baru punya. Sebab ada lagi yang belum tahu pasal set berpantang dari CATALYST ni. So, entry kali ni, saya nak cerita dengan lebih jelas pasal set-set ni.. Barapa harga dan sebagainya.. Oh..sebelum terlupa, entry ni saya copy dari sepupu saya.


Set ni saya sediakan mengikut bajet pengguna juga. Saya juga akan terangkan fungsi2 setiap produk, mengapa dan bila ia perlu di ambil. Set ini juga merupakan antara set yang LARIS bagi mereka2 yang TIDAK mengamalkan jamu semasa berpantang tetapi ingin menjaga kesihatan rahim dan membersihkan sisa2 darah nifas di dalam rahim disamping dapat badan yang sihat dan bertenaga sepanjang tempoh tersebut.

Hal ini biasa di hadapi oleh ibu2 yang anaknya ada masalah jaundis dan prolong jaundis di mana penggunaan jamu memang TIDAK BOLEH DI AMBIL sepanjang tempoh tersebut. Akibatnya:

  • badan terasa tersangat penat, 
  • kelancaran pengeluaran darah nifas menjadi tergendala, 
  • pengeluaran susu terganggu (kerana badan n mental yang letih), 
  • seram sejuk badan (hormon tidak stabil), 
  • mudah mendapat sakit kepala/ pening2
  • badan mudah di jangkiti virus dan kuman

Di sini saya senaraikan dahulu beberapa set mengikut keperluan dan juga berdasarkan bajet pengguna. Antaranya:




SET ASAS 1 (30 hari penggunaan)

1. VCO Softgel    1 botol ( 60 softgel)
2. Mexorea          1 kotak (15 sachet)
3. Femme Vita     1 kotak (15 sachet)

RM 125 termasuk pos


SET ASAS 2 (30 hari penggunaan)

1. VCO Softgel    1 botol ( 60 softgel)
2. VCO Cecair    1 botol (150ml)
3. Mexorea          1 kotak (15 sachet)
4. Femme Vita     1 kotak (15 sachet)

RM 165 termasuk pos


SET PREMIUM (60 hari penggunaan) 
# recomended set

1. VCO Softgel    2 botol ( 120 softgel)
2. VCO Cecair    1 botol (150ml)
3. Mexorea          1 kotak (15 sachet)
4. Femme Vita     1 kotak (15 sachet)
5. Ambience        1 kotak (25 sachet)

RM 364 termasuk pos (Automatik menjadi Ahli Catalyst sepanjang hidup  ♡♡)


FUNGSI SETIAP PRODUK DALAM TEMPOH BERPANTANG



1. VCO Softgel berfungsi untuk:


* Penambah tenaga semasa dalam tempoh berpantang

* Memudahkan pembuangan najis dan mengelakkan sembelit


* Sebagai 'Milk Booster' yang sangat berkesan dan selamat


* Mempercepatkan proses penyembukan luka2 bersalin (jahitan & luka ceaser)


* Melancarkan peredaran darah


* Menstabilkan metabolisme badan sepanjang tempoh berpantang


* Mengurangkan kadar allergi terhadap makanan


* Membantu mengurangkan risiko jangkitan kuman



Cara Pengambilan: Kunyah/telan 1 biji pagi dan 1 biji malam setiap hari



2. VCO Cecair berfungsi untuk:


* Meredakan ruam lampin, ruam2  pada bayi, gatal2 pada bayi


* Menghilangkan masalah kupimg2 di kepala bayi


* Mempercepatkan penumbuhan rambut2 bayi - menguatkan akar rambut & melebatkan rambut


* Melembapkan kulit bayi dan ibu yang kering (menggantikan losyen bayi)


* Membersihkan kawasan pusat bayi


* Menyembuhkan masalah tiroid pada bayi (bg minum dalam stgh sudu kecil setiap sehari atau 2 hari)


* Melegakan batuk & asma pada bayi (bg minum dalam stgh sudu kecil setiap hari)

Cara Pengambilan: Sapu pada bahagian yang di kehendaki sekerapnya. 




3. Mexorea berfungsi untuk:


* Melancarkan perjalanan pengeluaran darah nifas dari rahim


* Mencuci dinding rahim


* Memulihkan sistem peranakan


* Menstabilkan hormon wanita


* Menghilangkan masalah bau badan sepanjang tempoh berpantang


* Menyingkirkan toksid2 dalam badan


* Menguatkan kembali otot2 vagina


*Menyempitkan vagina


* Mencegah bakteria dan menghilangkan bau vagina


* Menegangkan payudara dan mencantikkan kulit



Cara Pengambilan: Hisap serbuk, 1 sachet 1 hari selama 2 minggu selepas bersalin pada sebelah pagi (perisa peach).
Bahan2: Pueraria Mirifica, Sireh, Nenas, Asam Jawa, Kunyit




4. Femme Vita berfungsi untuk:


* Mengecutkan peranakan


* Membantu merawat luka dalam perut selepas bersalin dan selepas pembedahan


* Membina kembali dan menguatkan otot2 vagina


* Merapatkan kembali vagina selepas proses bersalin


* Menegangkan payudara kerana penyusuan bayi


* Melancarkan peredaran darah


* Memulihkan sistem pelinciran vagina


* Mencantikkan kulit


* Menaikkan kembali seri wajah


* Menghilangkan bau badan dan vagina


* Melegakan panas badan akibat ketidakstabilan hormon



Cara Pengambilan: Di sambung selepas habis MEXOREA. Hisap serbuk, 1 sachet 1 hari selama 2 minggu  pada sebelah pagi. (perisa berry).
Bahan2: Kacip Fatimah, Sireh, Temulawak, Pueraria Mirifica, Epimidium, Mucuna Pruriens, Goji





5. Ambience berfungsi untuk:


* Membekalkan kembali kolagen2 pada sel2 badan


* Membantu merawat luka2 dalaman selepas bersalin

* Elok untuk kesihatan rahim dan keseluruhan badan (luar dalam)

* Membekalkan kembali badan dengan nutrien2 penting badan

* Merawat, Memulih dan Memperbaharui sel2 badan

* Mengembalikan tenaga  dan kesihatan pada badan

* Mengembalikan keserian wajah

* Menguatkan fungsi kekuatan tulang dan sendi

* Meningkatkan kelembapan/kelembutan semulajadi kulit dan mengelakkan kekeringan kulit (hidrasi)

* Bersifat anti kanser dan meningkatkan sistem imun badan

* Mempercepatkan pembaharuan sel2 kulit dan meningkatkan kekuatan tulang/otot/rawan

* Meremajakan kembali kulit, mengurangkan kedutan2 dan menegangkan kulit badan

* Mengurangkan keradangan kulit


Cara Pengambilan: Di sambung selepas habis FEMME VITA. Hisap serbuk, 1 sachet 1 hari selama 25 hari berikutnya, pada sebelah pagi. (perisa epal sour).
Bahan2: Phytocelltec Malus Domestica (Apple Stemcell), Astaxanthin, Coenzyme Q10, Maqui berry, Acai Berry, Pine Bark, Acerolla Cherry, Grapeseed, Collagen, Aprikot, Agaricus Blazei Murril, Aloevera, Gamat, L-Gluthathione


Jadi, set mana yang ingin di ambil adalah bergantung kepada KEPERLUAN dan BAJET pengguna. InsyaAllah, set ini AMAT SESUAI untuk mereka2 yang alah dengan 'kepanasan' jamu2. Tapi bukan lah bermakna saya nafikan jamu, cuma lepas ni ibu2 dah tak perlu risau, dah boleh jaga kesihatan semasa tempoh berpantang, luar dan dalam walaupun TIDAK dapat mengamalkan jamu.

** Mexorea n Femme Vita = Jamu Moden 
  ♡♡
** VCO memang WAJIB ambil 
  ♡♡

Kesemua ini adalah persediaan bagi menggantikan pengambilan jamu oral. Untuk sapuan luaran yang lain seperti bertungku, barut/berbengkung, amalan menyapu minyak2 panas, penggunaan pilis dan amalan param masih boleh di amalkan.

8 ulasan :

Pha Is berkata...

vco - virgin cocunut oil (minyak kelapa dara) ni memang banyak khasiatnya..

Aisy Nasiha berkata...

Oo banyak produk vco ni ya.. akak tahu yang biasa je.. pernah makan 5 botol..

msredcheesecake berkata...

setakat ni akk kurang sikit supplement ni... tak mampu pun ye juga...

Sya Nadia berkata...

betul2..memang sokong sangat.. :)

Sya Nadia berkata...

banyak dah sekarang ni kak AN..kalau yg catalyst aje pun dah ada 4 versi vco..

Sya Nadia berkata...

supplement mmg banyak yang mahal2 kan..tp catalyst ni dia buat bg kita mampu milik. tapi saya tak berapa nak mampu juga pun..jd ambik setakat yg boleh aje la..vco sebotol je..

sal ya berkata...

Ada rupanya set catalyst.

Sya Nadia berkata...

ada kak sal.. :) masa berpantang dulu sy guna yg ni la..set asas 1 tu..