nuffnang

Rabu, 19 Februari 2014

Nyamuk oh nyamuk...geramnya..

Malam tadi payahnya nak tidur. Sudahlah memang susah nak lelap. Datang pulak si nyamuk nak hisap darah. Makin payah lah nak tidur. Bertambah geramnya bila Aniq yang tengah tidur lena tu pun terjaga sebab banyak sangat nyamuk gigit.

Selalunya kat rumah ni memang tak ada simpan ubat nyamuk. Sebabnya memang jarang sangat ada nyamuk. Ni dah pukul 2 pagi mana ada kedai buka nak beli ubat nyamuk. Selubung aje badan dengan selimut. Tapi Aniq tak suka berselimut. Dah tu nak buat macam mana kan. kesian kat dia..

Last2 saya teringat ada sebotol vco liquid atas meja solek. Apa lagi, saya sapu la banyak2 kat tangan and kaki. Haa..lepas tu lega lah.. Nyamuk tak datang dah. Dia tak suka minyak kot..hehe.. Dulu2 saya sapu minyak gamat, tapi dah tak ada, vco pun boleh..  ♡♡



Dapatlah tidur lena sampai ke pagi. kalau tak tak tahu lah sampai pukul berapa nak tepis2 nyamuk. saya terfikir nak pakai kelambu, tapi hubby tak mo pulak.. Ngape tah tak mo..

8 ulasan :

Pha Is berkata...

haha.. kegunaan sampingan.. hehehe

Sya Nadia berkata...

tau xpe...berguna juga buat halau nyamuk ni kan.. :)

Anis Zahidi berkata...

hihi musim pnas ni byk nyamuk , habis darah kasi free je ..

Sya Nadia berkata...

kalau kasi darah free kita makin sihat xpe anis.. tapikalau dpt sakit tu xsyok tu.. :)

Puan Kutu berkata...

bagus jugak ye vco ni..byk kegunaan sampingan.hehe..

skang musim panas mmg byk nyamuk.kt rumah ni pun sama..slalu pkai ubat nyamuk yg letrik tu.skang ni yg tu pun tak jalan dh..byk betul nyamuk kan

Sya Nadia berkata...

nak juga pakai ubat nyamuk letrik tu...tp rsa tak suka dgn baunya tu..sakit kepala..

QasehnyaRania berkata...

bgus ni.melindungi diri dri serangan nyamuk juga kan
kalau ciksu pon x suka tido dlm kelambu. rimas, rasa nk bnyawa x lepas je. hahaa

Sya Nadia berkata...

owh..yeke ciksu? sy suka je..rasa best sgt.... :)