nuffnang

Khamis, 12 November 2015

Baby Nenas yang Manis melekit..

Assalamualaikum...

tada... baby nenas in da house!!!
Siapa peminat baby nenas ni? Angkat tangan... heee

Sekarang viral pasal baby nenas kan? Tapi saya yang suka sangat nenas ni tak terliur sangat pun. Maybe dah puas makan nenas masa awal pregnant hari tu.. tapi nenas biasa la, bukan baby nenas ni.

Masa jalan kat pasar malam, ada kawan adik jual nenas ni. Saya minta dia beli, saje la nak rasa. Adik saya ambik la sikit nak buat jual letak kat kedai dia. Balik tu, sampai je rumah  terus menghadap. Makk oiii... Manisnya!! Melekat kat tekak. Sebiji kecik tu pun puas nak habiskan. Selalu suka makan manis, tapi nenas ni tak boleh masuk pulak. Yang baki tu, bagi adik-adik aje la habiskan makan. Hubby saya pun kurang suka.

Harga sekilo nenas ni rm25 paling murah. Adik saya jual kat kedai, orang tak nak beli sebab mahal. Orang Muadzam tak pandai makan agaknya Kalau tempat lain, rm35 sekilo pun orang kejar.

Comel aje kan nenas ni? 

9 ulasan :

Puan Kutu berkata...

haa br tadi tgok lat fb..baru tau bnda ni tgh viral..tgok pun takdelah teringin sgt pun.org muadzam cam akak la kot tak pndai gak makan.huhu

iryanty ahamad berkata...

kat segamat macam tak ada jual.lagi
.

sal ya berkata...

mmg ramai yg dah try. manis sgt katanya.

Azi Azidah berkata...

comelnya buah nenas ni. xpernah makan lagi.

azizah green line berkata...

berani sya makan nenas?? jijah takut..hehehe

Murni Alysa berkata...

hehehe manis sgt eak..murni suka nenas yang masam2 manis jer..cicah ngn garam..adoii kecur dah air liur ni..

Eintan Nurfuzie berkata...

cik en x bpe nak makan.. tpi sesekali kena makan.. cuci perut kan

Aisya Ahamad berkata...

Comel. Tak pernah jumpa lg baby nenas. Hehe.

Abak Lorong Cinta berkata...

Bru je mnggu lpas sya try nanas baby dkat pasar.. x bli pon.. try je.. kikiki...