nuffnang

Jumaat, 20 November 2015

Kopi la pulak.

Assalamualaikum...

Normal sangat bagi mak buyung a.k.a ibu mengandung yang nak makan bukan-bukan. Kalau benda yang mudah nak dapat, ok la. Yang di luar musim tu kena banyak sabar lah. Setakat ni yang paling teruk la saya nak makan, just durian musang king yang payah sangat nak dapat kat muadzam ni. Setakat ni masih belum berjaya dapat, tapi tak adalah meragam nak juga minta hubby carikan sampai dapat. Alhamdulillah... Untung hubby dapat wife macam saya ni..kikiki... 

Tapi 2 hari lepas, saya tukar selera. Kali ni nak minum kopi pulak. Saya bukan penggemar kopi sebab tiap kali minum kopi ia akan tinggalkan rasa yang tak best dalam mulut lepas minum. Tak tahulah kalau orang lain, tapi saya memang rasa macam tu. Sekarang perasaan nak kopi tu betl-betul tak tahan. Lagi pulak dok tengok orang dok post gambar kopi je time hujan -hujan ni.. Aih,.. menggoda betul..

Akhirnya saya cari sendiri. Kebetulan beli barang dapur, ternampak kopi 3 in 1. tak tunggu lagi, grab la 1 paket besar. Dalam hati dok bersembang-sembang. 

"nak ambik ke tak? kan sekarang kena elakkan kaffein, ni lagi nak minum  kopi. Nanti susah nak serap  vitamin"

tapi kejap fikir lain pulak.

"tak apa, kita jarak la 3 ke 4 jam baru makan vitamin. "

puas la fikir nak ambik ke tak, last nya ambik jugak . Rasanya tak apa kalau minum sikit. Selang la 2 hari sekali. jangan minum selalu.  Lepas puas memilih, saya rasa nak try Kopiko L.A Coffee. Harap sedap la kan..



Sampai rumah terus buat secawan. Hurm...not bad la.. tak kena sangat dengan rasa mengidam mak buyung ni.. lepas minum  rasa tingtong pulak kepala. kan dah menyesal..

Tapi tiap kali terpandang paket kopi tu, rasa nak minum pulak. Teruk betul la. taubat sambal belacan. kikiki...

Setakat hari ni saje dah 3 paket saya kerjakan..Adoiiii.....!!!!

5 ulasan :

no more love u in my life berkata...

hana pown x minat minum kopi..btw pernah la rasa kopi L.A coffee nie...

Abak Lorong Cinta berkata...

Sedpnya mnum kopi ye.. biarlah layan mngidam tu.. hehehe

iryanty ahamad berkata...

kak yan tak suka kopi

azizah green line berkata...

kdg2 minum sgt kalau teringin sgt

The Kehalusan Kelembutan berkata...

Suka sgt kopi tapi sekrg dh kurang. Masa study sgt gilakan kopi samapi sakit kepala