nuffnang

Khamis, 25 Disember 2014

Apps lock..

Aniq ni biasalah,  anak milenium, generasi alpha. Bab gadget ni tak payah nak ajar sangat pun,  sendiri boleh pandai. Tapi kalau dah pandai sangat ni, susah pulak la mummy. Semua handphone dia nak conquer.  Setakat conquer ok lagi, tapi kalau dah tukar setting, tak ke haru tu kan...

Jadi, apa penyelesaian yang terbaik? Lepas godek² handphone cap ayam ni, baru perasan handphone ni pun boleh lock apps. Haha.. Inilah yang dicari selama ni.. Napelah baru sekarang perasan.. Hehe he. Dengan bangga nya sekarang, apps dah kena lock.. Aniq dah tak boleh wassap orang, tak boleh upload gambar sesuka hati, dah tak boleh habiskan kredit mummy untuk call orang..


Nampak, WhatsApp pun dah kena lock


Tapi, kalau dah kata anak gen milinea ni memang semula jadi pandai guna gadget, dia tak boleh buat ini, dia buat itu.. Tak dapat buka, hempas aje kat lantai.. Uwarghhhh.. Mujur mummy ni tengah belajar sabar. Tak de lah nak jadi monster. Jadi monster kang, sendiri menyesal.. Huhu

P/s: tak apalah, rosak handphone mummy, boleh minta handphone baru dari abah.. Hehe.. Best²..

5 ulasan :

ziezah.com berkata...

2x5 je gan hakimi ni.. pantang nmpk phobe semua nk tekAnnya... nk lock kang payah nk buka.. haihh

QasehnyaRania berkata...

smga abah baca luahan mummy ni..

ppsstt: punya la sedap bau minyak angin tanamera tu blh bjdan tu kata tak best.. haishhh babap kang.. :)
mak mertua ciksu guna 3 hari, sekejap je nk hbs.mmg sdap bau serai wangi tu.. kulit jadi lembut je lps mndi.yg plg best dia tak berminyak sgt dan melekit.

Puan Kutu berkata...

mmg budak2 skang ni pantang nmpk gadget,tak dpt meraung.huhu..

afia pantang nmpk hp je chap-chap mulut ut buat gaya POU mkn...padahal hp abah dia tak download pun game tu..hehe

Aisy Nasiha berkata...

Haha.. anak2 ni lain2 perangai. Masa naim kecil 3 hp rosak.. masa nazif ni elok je. Dia mmg jenis tak usik barang.. tapi nangis je tak tahan2 tak macam abangnya.. mujur syaz pandai godek hp tu ya

Pha Is berkata...

mak saya ada mengasuh budak2.. ada yg dah pandai godek2 fon org.. nasib baik saya buat lock tu..