nuffnang

Khamis, 18 Disember 2014

Hadiah bermakna setiap bulan

Saya beruntung &  bersyukur bila dikurniakan hubby yang baik hati. Memang ada yang selalu pandang pada rupa, kata hubby saya tak hensem lah, apalah.. sebab encik suami saya ni agak gelap &  bermisai jambang semua. Tapi hakikatnya dia ni gelap sebab kerja berpanas je. Asalnya kulit cerah je.. Dia simpan janggut jambang ni sebab dulu ada gay nak mengurat dia.. Sebab kata dia jambu.. Hurm.. ah kelaut.. Bukan ni yang saya nak cerita sebenarnya.. Hehe *ter emo sekejap*

Ok².. Jom ceria² balik..  Kisahnya petang tadi, saya keluar pergi bank nak keluar duit sikit. Dah alang² tu, saya ajak adik makan sekali. Sekali tengah makan, hubby call tanya kat mana. Aisey.. Lupa nak minta izin nak keluar tadi. Bila balik, dia tanya pi mana &  buat apa. Saya dah agak cuak, marah ke? Rupanya bukan marah, tapi dia belikan saya kek tapi saya tak ada kat rumah.. Spoil mood romantik.. Aduhai... Kesian...






Ini ha kek nya.. Sepotong je.. Walaupun Sepotong, tapi berharga buat saya sebab saya tak minta. Tapi encik suami ni sentiasa ingat yang wife dia suka makan kek. Huhu.. Terharu.. Biasanya, setiap bulan bila ada duit, hubby saya akan belikan sepotong kek khas untuk saya seorang &  1 hadiah. Tak kisah hadiah apa.. Cuma dah beberapa bulan kewangan agak slow, hubby dah tak beli. Tiba² hari ni dia beli rasa terharu betul. So, wajiblah catatkan kat blog. Kenangan manis Kami berdua.. Harap Korang yang baca ni tak muntah la ye.. Hehe

Saya tak pernah minta pun sebenarnya nak kek ke hadiah ke. Even birthday saya pun saya tak minta hadiah. Ada alhamdulillah, tak ada pun saya ok.. Saya dah terbiasa dari kecil tak raikan birthday. So, relek ajela.. Doakan saje pun dah cukup.

So balik pada kisah kek tadi, hanya ada kek tapi tak ada pun hadiah macam biasa. Saya tak kisah. My hubby belikan kek ni senyap² pun saya dah terharu.. Huhu.. Thank you sayang..  Tetiba rasa macam baru bercinta pulak.. Sweet sangat.. Aww.. Hehe

3 ulasan :

QasehnyaRania berkata...

betul tu
benda macam ni nampak biasa tapi bg suami isteri tersangat istimewa kan

Puan Kutu berkata...

benda biasa-biasa pun selagi tanda ingatan dan benda yg kita suka jadi sweet la kan..tak perlu hadiah mahal, tanda ingatan tu penting

ziezah.com berkata...

memang sweet :)