nuffnang

Khamis, 4 Disember 2014

Adik Aniq..

Aniq belum nak jadi abang ye.. Tajuk tu macam tu sebab saya panggil Aniq ni adik ataupun baby. Sebenar nya tak tahulah kenapa panggil dia adik walau pun dia anak sulung. Saya pun pelik.. Haha

Hubby saya pernah tanya, kenapa panggil adik? Ntah, saya pun tak ada jawapan.  Habis tu nanti dah ada adik nak panggil apa pulak?  Saya kata nanti panggil lah abang pulak. Hehe.. Harap Aniq ok ajela ye.. Lagi pun ikut sepupu, Aniq dah dipanggil abang pun. Ada 3 adik sedara bawah dia. 2 orang sebaya Aniq, tapi lahir kemudian. Yg seorang lagi baru 5 bulan..

Pasal adik yang akan datang tu, nantilah difikirkan. Masih ada setahun setengah lagi untuk preparation nak ada orang baru. Bagi lah peluang Aniq nak bermanja juga. Lagi pun, saya tak nak terburu-buru. Kalau ikutkan hati, nak aje tambah family sekarang. Dah rindu masa mengandung dulu.. Tapi sabarlah, tunggu rumah baru au siap dulu. Lebih kurang 2 tahun lagi untuk settle.

Sementara ni, Aniq main dengan mummy aje lah..  Adik belum ada.. Tak apa lambat sikit, nanti dah sampai masa kita bagi dapat twin terus lah.. Seorang lelaki Seorang perempuan macam acik Wan, atau pun dua² perempuan macam acik wana & acik  mila.. Terus jadi ramai kawan Aniq.. Hehe..

Doa.. Doa.. Doa.. Usaha lebih.. Chayok Ahm &  Sya!

My love.. Muhammad Danial Aniq.. 

2 ulasan :

ziezah.com berkata...

iya betul.. haimi pon jijah panggil adik.. xtahu nape.. kena biasakan panggil abg.. nnt ada adik senang.. tp tu la mulut ni asyik sebut adik je

Puan Kutu berkata...

mmg ramai org suka panggil anak mereka dengan panggilan adik,nti dah ada adik betul2 baru tukaq title abang kot..sy lebih suka panggil anak dengan nama mereka dari nama panggilan macam adik abang along tu semua