nuffnang

Selasa, 21 April 2015

aktiviti ahad..

Salam.. hi..

Today nak sambung cerita cuti² semalam yang tak habis..hehe.. dah tak ada apa nak diceritakan pun sebenarnya. Sebab masa hari sabtu,dah banyak activity buang tenaga . Jadinya ahad tu memang pakat tak larat lah semua.

Sepatutnya hari ahad, abang Abot ajak anak² semua pergi safari. Semua pun dah setuju tiba² abang Izam tak nak pulak. Keletihan sangat dah budak². Iyela,hari isnin nanti nak sekolah payah pulak. Dah la wife dia tengah pregnant . Lagi lah letih. So, cancel rancangan nak pergi safari. 

Dekat pukul 12 semua barang dah siap kemas, kitorang nak keluar dah. Lepas bincang² akhirnya buat keputusan balik aje la. Kebetulan flight Peter petang tu. Abang Abot kena hantar dia ke KLIA . Akhirnya tamatlah percutian keluarga Kali ni. Kesian adik ipar saya & wife dia yang Kat Scotland. Diorang tak dapat join. Dapat tengok gambar aje la kat wassap.  Tak pe,lagi setahun lebih lagi je. Habis study diorang balik boleh join juga kan.. :)

Tak nak balik punya pasal..hehe


Aniq & Sabrina. Rajin Sabrina layan Aniq.

Bila dah buat keputusan balik, semua berpecah ikut haluan masing². Kitorang balik menghala ke segamat. Senang rupanya nak ke resort ni dari Segamat. Jalan lurus aje. Perjalanan pun dekat. Dalam 1 jam setengah je. Masa kitorang pergi mula tu ikut bahau. Adoi.. teruk la jalan dia. Berlubang, bengkang bengkok jalan. Makan masa 2 jam lebih tu. 

Sampai segamat kitorang tak ada aktiviti apa pun. Saje berjalan-jalan ke One Segamat je. 

Kat one segamat..

Dah petang tu balik lah.  Kira tak ada aktiviti sangat dah masa ahad. Habis macam tu aje. Tapi ok la, walau sehari je, tapi masih seronok. Insya Allah jumaat ni, kitorang nak pergi Bangkok pulak. Flight hari jumaat balik hari isnin. Doakan perjalanan kitorang ye. Saya takut nak naik kapal terbang..hehe

3 ulasan :

iryanty ahamad berkata...

ikut segamat lbih dekat ? ikut gemas ke sya...

wah makan angin bangkok...semoga pjalanan sya sekeluarga selamat pi dan balik :-)) ..amin

azizah green line berkata...

bestnya nak g bangkok! nak ole2..hahaha

Puan Kutu berkata...

amboi aniq kemain dok dalam lemari.hehe