nuffnang

Jumaat, 17 April 2015

udang Rompin dah pupus ke?

Salam jumaat kawan²..  :-)

Saya ni malas nak update blog sebenarnya. Penat oo.. nak kemas barang, kemas rumah,masak. Ahh.. tak nak masaklah. Pak cik jual ikan tak datang pun hari ni..hmm..

Hari ni patutnya my hubby dah bercuti. Tapi sebab ada Hal Kat site,tambah pulak nak bayar gaji pekerja, terpaksalah dia kerja juga. Ntah pukul berapa siap. Rasanya pukul 9 malam la baru balik. Macam tu la rutinnya bila hari gaji pekerja. 

Patutnya waktu ni kitorang dah dalam perjalanan nak ke melaka. Keluarga hubby ada buat family day. Ala, keluarga kecil je. Cuma ada 2,3 org sepupu hubby. Lepas tu yg lain semua adik beradik dia. Saje berkumpul sebab kebetulan abang abot balik bercuti.

Warghh.. tolong.. ada sesape nak tolong saya kemas? Ni hubby minta tolong cari udang galah. Katanya nanti diorang nak buat bbq. Udang pulak dah pupus pupus katanya.. hahha. Ni acu saya yang cakap..  merata saya call kata udang Rompin tak ada. Yang ada udang import je. Tak best lah kan.. kita nak jamu mat saleh ni dari produk kita. Tak nak la import ni. Mat saleh tu housemate abang abot,Peter namanya. Dia ni memang akan ikut kalau abang balik kampung. Time raya pun dia ada..

Aih.. mana lah nak cari udang ye.. muncullah udang weyh.. kitorang nak makan ko ni... heh heh heh heh.... *gelak jahat!*

Yang ada udang ni je. Kalau teringin sangat,p la kokak udang batu ni.. hahahaa


6 ulasan :

azizah green line berkata...

aikkk ada apa2 ke ni sya..hehe

Puan Kutu berkata...

seronoklah family day..tambah meriah ada housemate mat salah lagi kan..mesti dia tumpang Gembira pin ur family..

udang rompin pupus..pi cari kt pekan nu..biras akk keja kolam udang.haha

iryanty ahamad berkata...

susah nak cari udang rompin..kat pasa palong tak ada..dulu baanyak org jual...

amboi ganaz nya sampai nak kokak batu udang..huhu :-))

Pha Is berkata...

kokak ke, tokak..? hehehe

Aisya A. berkata...

dh tau nak kne makan dia lari dulu la. hehe

Syahida Yep berkata...

kalo udang batu tu, goreng pun TAK sodapp hahaha