nuffnang

Jumaat, 13 Disember 2013

VCO untuk Aniq



Vco ni saya beli untuk saya sebenarnya. tapi sebab saya dah makan yang gel punya, saya tak makan dah yang ni. Saya buat sapu-sapu je. Kat muka, tangan, rambut. Sekarang dah jadi Aniq punya. Dia je banyak pakai.Actually, ni barang yang sangat penting pada saya. Vco ni saya guna untuk segala-galanya. Inilah ubat Aniq,inilah supplement Aniq, inilah perapi rambut Aniq, losyen Aniq, segala-galanya. 

Dulu masa baru lahir, Aniq alergik dengan sabun. Puas dah pakai krim klinik,tukar sabun tapi tak ok sangat pun. Rasa dah menyampah dah nak sapu krim tu sebab ada nurse bagitau krim klinik kalau selalu sangat pakai boleh nipiskan kulit.So, saya mula sapu vco kat bintik2 kat muka dia tu. Alhamdulillah sekarang dah ok. 

Sekarang, selalu Aniq siap je mandi, saya sapu satu badan termasuk kat kawasan pampers dia. Vco ni antikulat, anti radang, anti protozoa  so memang elok sangat kalau nak elak baby dari kena ruam lampin dsbnya. Aniq kalau terkena pun, sekejap je dah elok. Saya ni nak pakai krim2 klinik semua memang nak elak sangat, kecuali kalau dah terpaksa.

Aniq masa lahir macam tak ada rambut pun. Saya ni nak juga dia ada rambut.Padahal tak kisah sangat pun, dia boy. Masa rajin, dok sapulah kat rambut dia. Hasilnya, nampak dah rambut dia sekarang. Tapi tetap tak banyak. Mummy Aniq malas nak sapu lagi dah. Saya suka sapu vco je sebab dah tak risau kalau dia pegang rambut lepas tu masuk tangan dalam mulut. Tapi bau tak wangi lah..hahaha

Lagi satu kalau Aniq demam.Sebelum ubat doktor masuk dalam perut, saya pastikan vco masuk dulu. Rehat dalam sejam dua, baru makan ubat doktor. Aniq sangat-sangat jarang demam. And kalau demam pun cepat je sihat.setakat ni dah nak masuk 6 bulan, Aniq pernah demam sekali je.

Aniq pernah terjatuh katil dulu. Luka sikit dahi dia,saya sapu vco je. Sambil bunuh kuman dari luka tu, vco tu boleh bantu sembuhkan luka. Saya sapu 3 kali sehari je, tak lama pun, dalam 3-4 hari baik dah luka tu. Saya kalau luka ke, kena minyak panas ke, semua dok sapu, telan vco ni ajelah. Masa my hubby jatuh motor dulu saya sapu minyak gamat,dia cakap tempat luka tu jadi gatal pulak. Saya buang minyak tu, ganti dengan vco je. haa,senyap terus.maknanya ok la tu..

Setakat ni, inilah satu-satunya yang saya bagi pada keluarga untuk pastikan kesihatan kami pada tahap optimum. Produk lain bukan cakap tak bagus, tapi saya dah serasi, dah jatuh cinta sangat-sangat dengan semua produk catalyst. Kualitinya bukan sekadar cakap-cakap kosong. Dah terbukti berkesan. Hampir semua produknya saya dah try. Semua best, semua bagus.



9 ulasan :

Aisy Nasiha berkata...

baru tahu pasal vco jenis ni.. eloo juga beli bagi kita yg ada anak2 kecil ni.. bagus ni

Mas Zull berkata...

assalamualaikum syaz...dulu ada juga gunakan VCO ni n anak mama pun dulu ahlinya...

Rai Ourkizuna berkata...

saya pakai VCO jugak untuk anak anak.. tapi bukan brand yg ini.. beli kat pasaraya je.. alhamdulillah.. mmg bagus sangat..

Sya Nadia berkata...

vco mana2 pun ok..sebab yg penting kandungan asid laurik dia tu je.. :)

azizah :) berkata...

wahhh macam best jer ni yunk.. nak try beli la.. standby!

Sya Nadia berkata...

waalaikumussalam mama. saya masih lg setia dengan catalyst ni.dah serasi.. :)

@azizah.. ok yunk!

Puan Kutu berkata...

byk ekk kebakan vco ni pada baby..anak sy afia pun ada sikit masalah kulit,kulit dia sellau gak ruam bila panas,pastu kulit macam kasar..baru tahu yg kri klinik tu tak bagus ekk

Sya Nadia berkata...

aah...ad nurse bgtau mcm tu sbb krim tu kan ada chemical..so, xbagus utk kulit..apa lg baby..

QasehnyaRania berkata...

bagus ni kan. nk kena carik la satu simpan